Na začiatku príbehu spoločnosti OXALIS bola naša vášeň pre kvalitný sypaný čaj. Tá v lete 1993 stála za vznikom malej rodinnej firmy, ktorá za viac než štvrťstoročie vyrástla v renomovaného dovozca, spracovateľa a distribútora sypaných čajov a teraz aj výberovej kávy.
Vybudovali si pevné kontakty v pestovateľských krajinách, odkiaľ svoje produkty dovážajú napriamo (direct trade). Neustále tiež vyhľadávajú nové atraktívne čajové záhrady a kávové plantáže, aby do vašich šálok priniesli to najzaujímavejšie z celého sveta.
Čisté čaje i kávy starostlivo vyberjaú z najvydarenejších lotov, za kvalitou svojich produktov si pevne stoja. Dôsledne kontrolujú obsah pesticídov, ťažkých kovov a mikrobiológiu tak, aby čaje a kávy spĺňali pravidlá Európskej únie.
Kávu pražia na modernej, ekologickej pražičke Loring Smart. Disponujú vlastným vývojovým laboratóriom, kde ich degustačný tím vytvára originálne čajové a kávové zmesi. Na čaj a kávu aplikujú rôzne druhy arómy (u čajov navyše aj ingrediencie) a vytvárajú tak jedinečné kreácie.
-
Pravý čierny aromatizovaný čaj s magickou chuťou čerešní a tropického ovocia. Sila a jemnosť v harmónii chutí. Nie každý dokáže náležite oceniť čierny čaj, preto je tento aromatizáciou dokonalo dochutený. Základ tvorí čierny čaj, ktorý vďaka pridaným zložkám ponúka tú najlepšiu a harmonickú chuť. Čierny čaj Európa miluje. Čajovej scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Ajurvédsky čaj so zázvorom a hrejivým korením v BIO kvalite.Tento typ čaju je úzko spojený s jogou a ajurvédou. Uvádza organizmus do rovnováhy a obnovuje jeho sily. Zvyšuje obranyschopnosť. Posilňuje nervový systém, dodáva energiu, rozjasňuje myseľ. Je liekom aj prevenciou pri nachladení a alergiách. Neobsahuje kofeín.
-
Ajurvédsky čaj s chuťou assamského čaju a korenia.Tento typ čaju je úzko spojený s jogou a ajurvédou. Uvádza organizmus do rovnováhy a obnovuje jeho sily. Zvyšuje obranyschopnosť. Posilňuje nervový systém, dodáva energiu, rozjasňuje myseľ. Je liekom aj prevenciou pri nachladení a alergiách. Neobsahuje kofeín.
-
Ovocný čaj s ibištekom s čarovnou chuťou červených plodov. Doprajte si ovocné potešenie v zime aj v lete. Ovocné čaje objavil svet až v 20. storočí, ale od tej doby sa trvalo usadili na čajovom výslní. Pomáha tomu svieža kyselkavá chuť, žiadny teín a množstvo lahodných variácií. Príprava ovocných čajov je veľmi jednoduchá, sypanú ovocnú zmes stačí iba zaliať vriacou vodou. Sladkastý nálev sa pije teplý aj ľadový, pridáva sa do koktailov a limonád.
-
Bancha sa vyznačuje výraznou chuťou, ktorá sa zvoľna rozlieva do celej ústnej dutiny. Pomenovanie Arashiyama je synonymom pre "búrlivé hory". Sprvu sladkastá chuť prechádza v závere v príjemne nahorklý tón pripomínajúci mladé vlašské oriešky. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Ovocný čaj s ibištekom s magickou chuťou tropického ovocia s tónmi vanilky. Doprajte si ovocné potešenie v zime aj v lete. Ovocné čaje objavil svet až v 20. storočí, ale od tej doby sa trvalo usadili na čajovom výslní. Pomáha tomu svieža kyselkavá chuť, žiadny teín a množstvo lahodných variácií. Príprava ovocných čajov je veľmi jednoduchá, sypanú ovocnú zmes stačí iba zaliať vriacou vodou. Sladkastý nálev sa pije teplý aj ľadový, pridáva sa do koktailov a limonád. Ovocné čaje rozdeľujeme na čaje s ibištekom, ktoré majú výraznejšiu, kyslejšiu chuť a prevažne tmavo červenú farbu nálevu, a bez ibišteku so svetlejšou farbou nálevu a jemnejšou, menej kyslou chuťou. Tieto čaje neobsahujú kofeín vďaka čomu je možná konzumácia počas celého dňa a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Keďže je zložený z ovocia a bylín, obsahuje tiež množstvo vitamínov a minerálnych látok.
-
Zrná pochádzajú z farmy Serra Negra rozprestierajúca sa na 13 hektároch v okolí mesta Campestre v regióne Minas Gerais. José de Ávila Pereira tu so svojou rodinou pestuje výberovú kávu v priemernej nadmorskej výške 1100 m od roku 2016. Naša sorta pozostáva z odrôd red catuaí, yellow catuaí a mundo novo. Vo vôni i chuti môžete objaviť tóny vysokopercentnej ušľachtilej čokolády a nugátu. Telo je zamatové, acidita sladká.