• Ceylon Green

    3,25 6,20 
    Ojedinelá ceylónska rarita z oblasti Kandy, starodávneho hlavného mesta Srí Lanky. Čaj produkovaný na základe čínskeho výrobného postupu. V chuti dominujú lúčne kvety i med, v závere potom zrelé ovocie. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
  • Ceylon OP Dimbula Uduwela

    3,19 6,08 
    Čierny čaj z oblasti Ceylon pochádzajúci z plantáže v nadmorskej výške 1400 metrov nad morom. Veľké, dlhé, mierne zvinuté lístky vytvárajú svetlo hnedý nálev s chuťou zrelých jabĺk. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
  • Ceylon OP Nuwara Eliya

    3,65 7,00 
    Čierny čaj z oblasti Ceylon bol zozbieraný v nadmorskej výške 2100 m. Pravidelne zvinuté, tenké lístky dávajú po zaliatí hnedý až oranžovohnedý nálev. V chuti nájdeme jemnejšiu ovocnú chuť s dominantnými čerešňami. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
  • China Gunpowder

    2,62 4,94 
    Klasický zelený čaj pochádzajúci z centrálnej Číny. Svetlo zelené lístky sú nepravidelne zatočené. Svetlý nálev, mierne dymová vôňa. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
  • China Jazmín s kvetmi

    4,09 7,88 
    Zelený čaj s jazmínovými kvetmi. V Číne veľmi obľúbená kombinácia. Kvalita jazmínového čaju sa určuje kvalitou zeleného čaju a účinnosťou aromatizácie. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu.
  • China Sencha

    3,67 7,04 
    Sencha japonského typu stále častejšie pestovaná na čínskych čajových plantážach. Medovo žltý nálev. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
  • Chun Mee -Vzácne obočie

    2,69 5,08 
    Zelený listový čaj z čínskej provincie Hubei. Svetlý, výdatný nálev. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
  • Citrónová tráva

    1,30 2,30 
    Vônovec, označovaný tiež ako citrónová tráva či lemongrass má upokojujúce účinky. Odporúča sa pri depresívnych stavoch, strese, psychickej únave a nervových ochoreniach. Čaj z listov citrónovej trávy zlepšuje trávenie a tým pomáha zmierňovať nechutenstvo, podporuje znižovanie hladiny cholesterolu, pomáha pri prechladnutí a chrípkach.
  • Darjeeling FTGFOP 1 first flush

    4,53 8,76 
    Čierny čaj. Zmes čajov prvého zberu z rôznych záhrad Darjeelingu. Kvetnatá vôňa, zlatý nálev. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
  • Earl Grey

    3,94 7,58 
    Pravý čierny čaj s príjemnou sviežou chuťou bergamotu. Sila a jemnosť v harmónii chutí. Nie každý dokáže náležite oceniť čierny čaj, preto je tento aromatizáciou dokonalo dochutený. Základ tvorí čierny čaj, ktorý vďaka pridaným zložkám ponúka tú najlepšiu a harmonickú chuť. Čierny čaj Európa miluje. Čajovej scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.

Title

Go to Top