-
Čierny čaj z oblasti Ceylon bol zozbieraný v nadmorskej výške 2100 m. Pravidelne zvinuté, tenké lístky dávajú po zaliatí hnedý až oranžovohnedý nálev. V chuti nájdeme jemnejšiu ovocnú chuť s dominantnými čerešňami. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Klasický zelený čaj pochádzajúci z centrálnej Číny. Svetlo zelené lístky sú nepravidelne zatočené. Svetlý nálev, mierne dymová vôňa. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Zelený čaj s jazmínovými kvetmi. V Číne veľmi obľúbená kombinácia. Kvalita jazmínového čaju sa určuje kvalitou zeleného čaju a účinnosťou aromatizácie. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu.
-
Sencha japonského typu stále častejšie pestovaná na čínskych čajových plantážach. Medovo žltý nálev. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Zelený listový čaj z čínskej provincie Hubei. Svetlý, výdatný nálev. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Vônovec, označovaný tiež ako citrónová tráva či lemongrass má upokojujúce účinky. Odporúča sa pri depresívnych stavoch, strese, psychickej únave a nervových ochoreniach. Čaj z listov citrónovej trávy zlepšuje trávenie a tým pomáha zmierňovať nechutenstvo, podporuje znižovanie hladiny cholesterolu, pomáha pri prechladnutí a chrípkach.
-
-Bazalka posvätná priaznivo pôsobí na uvoľnenie dutín dýchacích ciest -Sladovka hladkoplodá pomáha udržiavať pohodlné dýchanie -Prispieva k optimálnej priechodnosti horných ciest dýchacích -Škoricovník cejlónsky má priaznivý vplyv na respiračný systém -vhodný pre inhalovanie na uvoľnenie nosných dutín
-
Čierny čaj. Zmes čajov prvého zberu z rôznych záhrad Darjeelingu. Kvetnatá vôňa, zlatý nálev. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Detské bavlnené bermudy sú veľmi kvalitné, ušité z príjemnej pružnej teplákoviny. Majú pružný náplet v páse s pevnou gumou, ktorá sa dá pomocou otvoru upraviť na požadovaný obvod. Sú vhodné pre chlapcov aj dievčatá.Veľkosť 110 - 116: dĺžka 38 cm, vnútorná dĺžka nohavice 20 cm, pás v kľude 45 cm, pri napnutí 56 cm.Veľkosť 122 - 128: dĺžka 40 cm, vnútorná dĺžka nohavice 22 cm, pás v kľude 52 cm, pri napnutí 64 cm.
-
Detské bavlnené bermudy sú veľmi kvalitné, ušité z príjemnej pružnej teplákoviny. Majú pružný náplet v páse s pevnou gumou, ktorá sa dá pomocou otvoru upraviť na požadovaný obvod. Sú vhodné pre chlapcov aj dievčatá.Veľkosť 110 - 116: dĺžka 38 cm, vnútorná dĺžka nohavice 20 cm, pás v kľude 45 cm, pri napnutí 56 cm.Veľkosť 122 - 128: dĺžka 40 cm, vnútorná dĺžka nohavice 22 cm, pás v kľude 52 cm, pri napnutí 64 cm.
-
Detské bavlnené bermudy sú veľmi kvalitné, ušité z príjemnej pružnej teplákoviny. Majú pružný náplet v páse s pevnou gumou, ktorá sa dá pomocou otvoru upraviť na požadovaný obvod. Sú vhodné pre chlapcov aj dievčatá.Veľkosť 110 - 116: dĺžka 38 cm, vnútorná dĺžka nohavice 20 cm, pás v kľude 45 cm, pri napnutí 56 cm.Veľkosť 122 - 128: dĺžka 40 cm, vnútorná dĺžka nohavice 22 cm, pás v kľude 52 cm, pri napnutí 64 cm.
-
-Špargľa hroznovitá pôsobí priaznivo pri veľmi silnom alebo predĺženom menštruačnom krvácaní -Harmonizuje hormonálny systém a menštruačný cyklus -Prispieva k pokojnému priebehu menštruácie a jej prejavov -Optimalizuje psychický stav pri podráždenosti a nervozite -Priaznivo ovplyvňuje ženský reprodukčný systém
-
Pravý čierny čaj s príjemnou sviežou chuťou bergamotu. Sila a jemnosť v harmónii chutí. Nie každý dokáže náležite oceniť čierny čaj, preto je tento aromatizáciou dokonalo dochutený. Základ tvorí čierny čaj, ktorý vďaka pridaným zložkám ponúka tú najlepšiu a harmonickú chuť. Čierny čaj Európa miluje. Čajovej scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Výdatná raňajková zmes čiernych assamských čajov, ktorú možno dobre kombinovať s mliekom. Vo vôni i v chuti objavíte lesný med a kakao. Je zrejme najpopulárnejším reprezentantom britskej čajovej kultúry. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Čaj pochádza z taiwanskej farmy vo Fujiane. Tmavo zelené zvinuté lístky rastlinnej vône dávajú po zaliatí kompaktnú, príjemne zaoblenú chuť s ľahko praženou notou. Oolongy sú všeobecne známe, ako čiastočne fermentované čaje. Produkujú sa hlavne v Číne, a na Taiwane. Lístky na výrobu tohto čaju sa nesmú zbierať príliš skoro a je nutné ich spracovať hneď po zbere. Najskôr sa nechajú prudko zvädnúť na priamom slnku, a potom sa jemne pretriasajú v bambusových košoch, aby okraje trochu zmäkli. Nasleduje striedavé pretriasanie a sušenie, pokiaľ lístky jemne nezožltnú.
-
-Kurkumovník dlhý pomáha eliminovať toxíny z krvného obehu -Udržuje nezápalové prostredie v telesných orgánoch -Santalovník biely prispieva k prečisteniu krvi a dobrému stavu kože -Škoricovník čínsky normalizuje hladinu cukru v krvi -Fenikel obyčajný pôsobí na prečistenie tráviaceho a vylučovacieho traktu -Embilika lekárska posilňuje imunitný systém
-
Pravý zelený čaj, pražená ryža 48%. Lístky výborného čaju Sencha sú zmiešané s praženou ryžou.Genmaicha má pôvabnú, ľahko nasladlú, orechovú chuť. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu.
-
-Kotvičník zemný pomáha uvoľňovať svalové napätie a stuhnutosť -Withania opojná prispieva k celkovej relaxácii pohybového aparátu -Priaznivo pôsobí na hybnosť chrbtového svalstva -Prispieva k optimálnej telesnej i duševnej kondícii -Ďumbier lekársky posiluje energiu a vitalitu organizmu -Špargľa hroznovitá pôsobí priaznivo na uvoľnenie stresu a svalového napätia
-
Vysokohorský čaj zo strechy sveta, je silnejší než v susedstve položený Darjeeling. Obsahuje veľké množstvo zlatých tipsov (púčikov). Krátke hnedo čierne lístky dávajú vzniku nálevu hnedo žltej farby s vôňou i chuťou pripomínajúcou lúčny med. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Čierny čaj z juhozápadnej provincie Yunnan, jemne voňavá chuť, svetlý nálev. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivou chuť.
-
-Pupočník ázijský povzbudzuje mozgové funkcie a podporuje aktívny proces myslenia -Stimuluje ochabnutú pamäť a schopnosť koncentrácie -Prispieva k normálnemu fungovaniu poznávacích, myšlienkových a rozumových funkcií -Withania opojná povzbudzuje organizmus a prispieva k duševnému zdraviu pri ochabovaniu mozgových funkcií -Nard pravý priaznivo pôsobí na relaxáciu nervovej sústavy
-
-Kardamovník obecný upokojuje tráviace ústrojenstvo -Sladovka hladkoplodá pomáha udržiavať optimálnu funkciu zažívacieho systému -Pôsobí priaznivo pri žalúdočnej nevoľnosti a obnovuje chuť k jedlu -Tinospóra srdcolistá posilňuje imunitný systém organizmu -Prispieva k harmonickému metabolizmu a revitalizácii telesných tkanív
-
-Terminalia chebula prispieva ako antioxidant k optimálnemu stavu kožného tkaniva -Kurkumovník dlhý pomáha eliminovať toxíny a udržiavať nezápalové prostredie v telesných tkanivách -Santalovník biely prispieva k prečisteniu krvi a normálnemu stavu pokožky -Podporuje obranyschopnosť organizmu a znižuje teplotu