-
Bancha sa vyznačuje výraznou chuťou, ktorá sa zvoľna rozlieva do celej ústnej dutiny. Pomenovanie Arashiyama je synonymom pre "búrlivé hory". Sprvu sladkastá chuť prechádza v závere v príjemne nahorklý tón pripomínajúci mladé vlašské oriešky. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
-Kurkumovník dlhý pomáha udržiavať optimálny stav pokožky a vlasovej pokrývky -Prispieva k správnemu fungovaniu pečene -Pupočník ázijský podporuje periférnu cirkuláciu a prekrvenie pokožky -Vrcholiak myrobalánový pôsobí priaznivo na činnosť tráviaceho traktu -Povzbudzuje činnosť pečene a imunitného systému
-
Ovocný čaj s ibištekom s magickou chuťou tropického ovocia s tónmi vanilky. Doprajte si ovocné potešenie v zime aj v lete. Ovocné čaje objavil svet až v 20. storočí, ale od tej doby sa trvalo usadili na čajovom výslní. Pomáha tomu svieža kyselkavá chuť, žiadny teín a množstvo lahodných variácií. Príprava ovocných čajov je veľmi jednoduchá, sypanú ovocnú zmes stačí iba zaliať vriacou vodou. Sladkastý nálev sa pije teplý aj ľadový, pridáva sa do koktailov a limonád. Ovocné čaje rozdeľujeme na čaje s ibištekom, ktoré majú výraznejšiu, kyslejšiu chuť a prevažne tmavo červenú farbu nálevu, a bez ibišteku so svetlejšou farbou nálevu a jemnejšou, menej kyslou chuťou. Tieto čaje neobsahujú kofeín vďaka čomu je možná konzumácia počas celého dňa a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Keďže je zložený z ovocia a bylín, obsahuje tiež množstvo vitamínov a minerálnych látok.