-
Bancha sa vyznačuje výraznou chuťou, ktorá sa zvoľna rozlieva do celej ústnej dutiny. Pomenovanie Arashiyama je synonymom pre "búrlivé hory". Sprvu sladkastá chuť prechádza v závere v príjemne nahorklý tón pripomínajúci mladé vlašské oriešky. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
-Kurkumovník dlhý pomáha udržiavať optimálny stav pokožky a vlasovej pokrývky -Prispieva k správnemu fungovaniu pečene -Pupočník ázijský podporuje periférnu cirkuláciu a prekrvenie pokožky -Vrcholiak myrobalánový pôsobí priaznivo na činnosť tráviaceho traktu -Povzbudzuje činnosť pečene a imunitného systému
-
Ovocný čaj s ibištekom s magickou chuťou tropického ovocia s tónmi vanilky. Doprajte si ovocné potešenie v zime aj v lete. Ovocné čaje objavil svet až v 20. storočí, ale od tej doby sa trvalo usadili na čajovom výslní. Pomáha tomu svieža kyselkavá chuť, žiadny teín a množstvo lahodných variácií. Príprava ovocných čajov je veľmi jednoduchá, sypanú ovocnú zmes stačí iba zaliať vriacou vodou. Sladkastý nálev sa pije teplý aj ľadový, pridáva sa do koktailov a limonád. Ovocné čaje rozdeľujeme na čaje s ibištekom, ktoré majú výraznejšiu, kyslejšiu chuť a prevažne tmavo červenú farbu nálevu, a bez ibišteku so svetlejšou farbou nálevu a jemnejšou, menej kyslou chuťou. Tieto čaje neobsahujú kofeín vďaka čomu je možná konzumácia počas celého dňa a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Keďže je zložený z ovocia a bylín, obsahuje tiež množstvo vitamínov a minerálnych látok.
-
Ojedinelá ceylónska rarita z oblasti Kandy, starodávneho hlavného mesta Srí Lanky. Čaj produkovaný na základe čínskeho výrobného postupu. V chuti dominujú lúčne kvety i med, v závere potom zrelé ovocie. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Čierny čaj z oblasti Ceylon pochádzajúci z plantáže v nadmorskej výške 1400 metrov nad morom. Veľké, dlhé, mierne zvinuté lístky vytvárajú svetlo hnedý nálev s chuťou zrelých jabĺk. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Čierny čaj z oblasti Ceylon bol zozbieraný v nadmorskej výške 2100 m. Pravidelne zvinuté, tenké lístky dávajú po zaliatí hnedý až oranžovohnedý nálev. V chuti nájdeme jemnejšiu ovocnú chuť s dominantnými čerešňami. Vychutnajte si šálku klasického čierneho čaju. Dokonalá vôňa a chuť vás okúzli. V niekoľkých dúškoch môžete ucítiť chuť, za ktorou stojí precízny zber čajových lístkov a ich spracovanie. Číňania mu hovoria "hóngchá", pre Japoncov je to "kóča". V Mongolsku a Tibete s ním až do 19. storočia platili. Čierny čaj Európa miluje. Čajové scéne tu vládne už stovky rokov, jeho aróma a farba totiž neslabne ani po náročnej preprave z druhého konca sveta. Čierny čaj obsahuje účinné látky, ktoré prispievajú k posilneniu obranyschopnosti, čo iste oceníte nielen v chrípkovom období. Čierny čaj dokáže vďaka obsahu prírodných povzbudzujúcich látok naštartovať vaše telo i myseľ. Užite si jeho podmanivú chuť.
-
Klasický zelený čaj pochádzajúci z centrálnej Číny. Svetlo zelené lístky sú nepravidelne zatočené. Svetlý nálev, mierne dymová vôňa. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.
-
Zelený čaj s jazmínovými kvetmi. V Číne veľmi obľúbená kombinácia. Kvalita jazmínového čaju sa určuje kvalitou zeleného čaju a účinnosťou aromatizácie. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu.
-
Sencha japonského typu stále častejšie pestovaná na čínskych čajových plantážach. Medovo žltý nálev. Napriek faktu, že v našich končinách je najviac konzumovaný čaj čierny, je to práve zelený čaj, ktorý je pôvodným čajom. S objavením zeleného čaju sa spája veľa legiend. V Číne sa rozpráva o cisárovi Šen-nungovi, ktorému padajúci lístok z neďaleko rastúceho divokého kríka náhodou sfarbil variacu sa vodu. Šen-nung dlho nerozmýšľal a ochutnal nádherne voňajúci nápoj s lahodnou chuťou, ktorý mu navyše dodal novú silu. Zelený čaj pochádza z rovnakého kríka čajovníka ako aj čaj čierny alebo biely. Rozdiel farby, arómy a tiež jeho účinkov spôsobuje výhradne spôsob spracovania. Lístky zeleného čaju sa sušia ihneď. Šťava z buniek v nich ostáva uzatvorená a nemôže nastať proces fermentácie. Potom sa lístky začínajú zvinovať a zostávajúca tekutina postupne odchádza. Nakoniec sa rýchlo vysušia, roztriedia a zabalia. Napriek skutočnosti, že vo väčšine japonských závodov je výroba mechanizovaná, niektoré čaje sa dodnes vyrábajú ručne.