Čajový Olymp vo vašej šálke.

Nielen chuť, ale aj božská moc sa ukrýva v bielom čaji. Vďačí za to nerozvinutým púčikom a len tým najmladším lístkom, z ktorých lahodný čaj vzniká. Ich sila mladosti sa premieta do osviežujúceho výluhu s dávkou antioxidantov pre vaše telo.

  • Jahoda – aloe

    5,45 10,60 
    Biely aromatizovaný čaj s chuťou lesných jahôd s tónmi sviežeho aloe. Veľmi obľúbený biely čaj pozostáva z mladých pupeňov (tzv. tipsy) a jedného, až dvoch najbližších lístkov. Biely čaj produkuje v obmedzenom množstve Čína a Srí Lanka. Pri zbere sa nové listové pupene čajovníkového kríka otrhávajú ešte pred rozvinutím, nechajú sa zvädnúť, aby sa z nich čiastočne odparila voda a potom sa sušia. Pupene si zachovajú striebristo biely vzhľad (niekedy sú označované ako striebristý tips) a poskytujú veľmi svetlý nálev slamovo žltej farby. Biely čaj je všeobecne ako druh delikátne lahodný a jeho názov je odvodený od jemných, striebristo-bielych chĺpkov. Tie pokrývajú ešte nerozvinuté pupene. Zber prebieha pred obdobím dažďov, pretože vplyvom vlahy sa pupene (tzv. tipsy) rozvinú do listov. Spomedzi všetkých druhov čajov je spracovávaný najšetrnejšie. Tipsy sú cenené pre vysoký podiel vitamínov a minerálov. Nálev býva sfarbený do žlta až žltohneda a má sladkastú chuť.
  • Ľadový čaj Citrus – zázvor

    5,30 10,30 
    Kombinácia pravých bielych čajov Shou Mei, Pai Mu Tan a Snow Buds a pravého zeleného čaju Bancha s osviežujúcou kombináciou citrónov a zázvoru. Veľmi obľúbený biely čaj pozostáva z mladých pupeňov (tzv. tipsy) a jedného, až dvoch najbližších lístkov. Biely čaj produkuje v obmedzenom množstve Čína a Srí Lanka. Pri zbere sa nové listové pupene čajovníkového kríka otrhávajú ešte pred rozvinutím, nechajú sa zvädnúť, aby sa z nich čiastočne odparila voda a potom sa sušia. Pupene si zachovajú striebristo biely vzhľad (niekedy sú označované ako striebristý tips) a poskytujú veľmi svetlý nálev slamovo žltej farby. Biely čaj je všeobecne ako druh delikátne lahodný a jeho názov je odvodený od jemných, striebristo-bielych chĺpkov. Tie pokrývajú ešte nerozvinuté pupene. Zber prebieha pred obdobím dažďov, pretože vplyvom vlahy sa pupene (tzv. tipsy) rozvinú do listov. Spomedzi všetkých druhov čajov je spracovávaný najšetrnejšie. Tipsy sú cenené pre vysoký podiel vitamínov a minerálov. Nálev býva sfarbený do žlta až žltohneda a má sladkastú chuť.
  • Pai Mu Tan -Biela pivonka

    5,92 11,54 
    Klasický biely čaj produkovaný na juhovýchodnom pobreží provincie Fujian. Zelenohnedé, nepravidelné, ploché lístky vytvárajú po zaliatí žltohnedý nálev s vôňou a chuťou po mladých lieskových orieškoch a jedlých gaštanoch. Biely čaj produkuje v obmedzenom množstve Čína a Srí Lanka. Pri zbere sa nové listové pupene čajovníkového kríka otrhávajú ešte pred rozvinutím, nechajú sa zvädnúť, aby sa z nich čiastočne odparila voda a potom sa sušia. Pupene si zachovajú striebristo biely vzhľad (niekedy sú označované ako striebristý tips) a poskytujú veľmi svetlý nálev slamovo žltej farby.
  • Shou Mei – Čaj dlhovekosti

    3,62 6,94 
    Nazývaný "obočie dlhovekosti" pre svoju hrdzavú farbu čajových lístkov a púčikov. Bohatý nálev s ľahkou vanilkovou a bambusovou chuťou. Biely čaj vhodný ku každodennej konzumácii. Bohatý nálev s ľahko vanilkovou a bambusovou chuťou. Biely čaj, pre nízky obsah kofeínu vhodný ku každodennej konzumácii. Pozostáva z hnedozelených väčších lístkov s nižším podielom vrcholových pupeňov (tipsov). Nálev je žltohnedý, tmavší a výraznejší v porovnaní s inými druhmi bielych čajov. Biely čaj je všeobecne ako druh delikátne lahodný a jeho názov je odvodený od jemných, striebristo-bielych chĺpkov. Tie pokrývajú ešte nerozvinuté pupene. Zber prebieha pred obdobím dažďov, pretože vplyvom vlahy sa pupene (tzv. tipsy) rozvinú do listov. Spomedzi všetkých druhov čajov je spracovávaný najšetrnejšie. Tipsy sú cenené pre vysoký podiel vitamínov a minerálov.

Title

Go to Top